Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: aparapunova Категория: Новини
Прочетен: 71360 Постинги: 40 Коментари: 13
Постинги в блога от Септември, 2014 г.

Така желания избирател или грешката на политиците

 

През последните дни следя изявите на родните ни политици и техните предизборни ПР изяви в медиите. Направи ми изключително лошо впечатление описанието на идеалния за тях избирател или по-точно някой социолог е определил таргет групата по един изключително лош начин без особено да се замисли, защо тези хора не гласуват. И милите политици повториха написаното без да се замислят, колко обидно звучи за всички българи то. С няколко думи ще възпроизведа по памет техните описания: това са млади работещи хора около 30-те години до 40-те, които са икономически активни и плащат данъци. Това би трябвало да са хора със семейства и не лош икономически и социален статус, в голям процент образовани и социално активни. Това били “рискуващите и смелите хора”, защото тези над 40 години били друго поколение не толкова иновативно. Да видим Вие виждате ли нещо сбъркано в това определение знаейки къде живеем?!?!?!?

В голяма част хората около 30-те години се ограничават и не създават семейства, за да не изпаднат в икономически колапс и социална немилост трябвайки да издържат семейство и деца. А, това за България си еКауза пердута... Да, може би това са хора, които работят, но те са отправили поглед “навън” към Западна Европа, защото им е писнало да бъдат работещи бедни не можейки да живеят нормално, като покриват сами разходите си и имат жилище или да живеят под наем. Това са хора, които искат да са по-мобилни, но в БГ работата е в 3 големи града да не кажа, че всички вече използват София за трамплин към Терминал 1 и 2. Това са хора до голяма степен израснали в Демокрация или не помнят почти нищо от Комунизма и те искат да живеят тук и сега, а не както старото поколение с отложен старт, с поглед в бъдещето и когато “нещата ще се оправят”.  Те цял живот са слушали това от по-старото поколение, от политиците, от медиите от всички.

Социолозите насочиха политиците именно към онези избиратели, които не гласуват и искат да емигрират дали са 600 000 или 1 000 000 това ще го оставим на статистиката и на тези на които им е било платено да броят. Факт е, че това поколение гледа все още “Шоуто на Слави” и го цитира: “ Аз няма да гласувам докато не стане гласуването задължително”. На всички млади хора необвързани с партии и държавна работа им стана ясно, че да гласуват за малка партия, но гласът им да не отиде напразно не променя нищо. Тази игра е за големите партии, твърдия електорат, за държавните служители, за постовете, за хляба, за обеляването на тези хора, за богатите и можещи да си купят мъртви души партии, които говорят, че ще променят едни списъци вече 2 години. Факт е, че тази промяна не е удобна за никой, факт е, че и това не са хора, които са в чужбина... Проверката в списъка пред блока на всички избори е, че комшиите емигранти си стоят в обикновения списък и сигурно още се водят и в списъка по местоживеене в МВР. Така, че продължават да ни лъжат и да се оправдават левашката...

България е една пустееща, празна, незасята оставаща без народ земя и Държава територия . Пука ли му на някой!!! Как мислите?!?!?!А, издат избори и трябва да ни управляват хора на които им пука, хора които променят събитията и създават....хора, които!!!


Категория: Новини
Прочетен: 1313 Коментари: 2 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: aparapunova
Категория: Новини
Прочетен: 71360
Постинги: 40
Коментари: 13
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Септември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930