Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2018 18:10 - Борисов и ГЕРБ готвят нова Електро-ШОКОВА Терапия! Отвличат вниманието ни със скандали! Виж Тук:
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.03.2018 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Борисов и ГЕРБ готвят нова Електро-ШОКОВА Терапия! Отвличат вниманието ни със скандали! Виж Тук:

В последно време правителствени емисари и щатни говорители на ГЕРБ панически се опитват да ни убедят, че нямало да има увеличение на цената на тока. 

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, например, категорично ни уверява, че КЕВР нямало да разреши самоволно вдигане на цената. А държавата пък щяла с всички възможни средства да се противопостави на исканията на ЕРП-тата за вдигане цената на тока.

image

Само че, господа, вие страшно много сте се объркали.Защото едно говори Валентин Николов, а съвсем друго казва енергийната министърка в оставка Теменужка Петкова.

Тя твърди, че вече били готови промените в закона за енергетиката. които били в посока „либерализация в пазара за електроенергия“. При това положение ние от Skandalno.net питаме: След като „либерализирахме“ всичко в България и му турихме „пазарни“ цени, това подобри ли по някакъв начин битието на обикновения българин?

Не, не и пак – не! Точно обратното. Откак „либерализираме“ и правим „пазарни“ цените на стоките, България се превърна в най-бедната държава не само в Европа, но и в целия свят.

Защото какво означава либерализацията, за която ломоти министър Петкова? Това значи, че между държавата, която произвежда огромната част от електроенергията и поддържа цялата електропреносна мрежа и потребителите, ще се настанят нови „търговци на енергия“, освен вече познатите ни ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-ПРО“.

Това значи, че нови лапачи ще се борят да измъкнат и последните стотинки от джобовете ни. И всичко това ще ни се представя като голямо постижение на демокрацията.

Но ние вече отдавна знаем, че всеки посредник между държавата и стоките, които тя произвежда с труда на народа, не само че не намаляват, но и винаги увеличават цените. Както в случая ще стане с цената на тока.

Тя няма как да не се увеличи ако вместо държавата, тока започнат да ни продават разни „търговци“, събрани от кол и въже. Които всъщност са подставени лица на олигарсите и на корумпираните политици.

Та, цената на тока ще се увеличава. И не за друго, а защото евтината атомна енергия вече е почти на изчерпване в България- АЕЦ „Козлодуй“ е пред затваряне и работи само с един блок. А правителството на Борисов не иска да строи АЕЦ „Белене“, въпреки че всичко е готово за строежа. Имаме и реактори, и площадка за ядрената централа, и мощна държава като Русия, която иска да ни построи атомната централа.

На всичко отгоре Руската федерация е държавата с най-голям опит в строежа на ядрени централи, която строи такива по целия свят. На всичко отгоре Русия предлага да ни построи централата веднага, а ние да изплащаме в продължение на 20-30 години сумата на строежа.

Но… някой не иска ние да имаме евтина електроенергия.Защото това ще означава бързо развитие на българската икономика. А от мощна българска икономика нямат интерес нашите исторически врагове от Евросъюза и от САЩ, както и българските олигарси. Защото на тях пък им трябва евтина работна ръка. Хора, на които да плащат мизерни стотинки, а техния робски труд пък да им носи милиарди.

Ето защо е време да кажем на нашите правителствени чиновници, на платените слуги на нашенската и чужда олигархия, че ние не искаме просто да не се увеличава цената на тока.

Ние, господа, искаме цената на тока да падне. И то драстично! Искаме евтин ток. И евтини стоки. И евтини услуги. А това ще е възможно само ако имаме своя нова ядрена централа. Като АЕЦ „Белене“. Независимо от това колко още държави като Турция и Румъния строят свои централи. Ние си искаме наша централа. А не да купуваме скъп ток от чужди държави.

Затова Борисов задължително трябва да падне. И заради цената на тока! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740187
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031