Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на aparapunova
Име:
Анелия Парапунова

Възраст:
44

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
3

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
1

Блогъри добавили в любими:
3

Блог вълни:
37
Последни постинги
Честито Държавата ни влиза в една прекрасна "Дългова спирала" от която няма излизане!!!!! Дано тези хора имат поне малко съвест и тя да ги гризе да края на живота им, че съсипаха държавата за тези 25 години!
новините от: днес / вчера / Архив
25 февруари 2015
 
Препоръчано от OFFNews
"Подкрепа" протестира срещу конкурса за...
62-годишна рускиня роди момиченце...
Колко струва да родиш в различните...
Протест пред Президентството срещу...
Каролев: Без нов дълг България...
Свиреп свят за нашите внуци: интервю с...
Светът се подигра на новата прическа на...
Лаптопи на най-ниски цени - pimodo.com
 
Червени панди лудуват в снега в Охайо (видео)
 
FACEBOOK
 
Партньори

Дългът мина с гласовете на ДПС и АБВ

Резултатите от гласуването Снимка: Ивайло Анев

Ратификацията за нов дълг от 8 млрд. евро мина на първо четене с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, БДЦ и АБВ.

Изненадващо в последния момент ДПС и АБВ решиха да подкрепят дълга. Депутатите от Патриотичния фронт гласува предимно "въздържал се".

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%94%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%9F%D0%A1-%D0%B8-%D0%90%D0%91%D0%92_467157.html



Категория: Новини
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове: 3
Без купен, корпоративен вот и мъртви души същинският вот за ГЕРБ е 16, 8%. Това заяви на пресконференция Петър Иванов, зам.-председател на Центъра за демографска политика /ЦДП/, предаде репортер на БГНЕС.
Освен това излиза, че ГЕРБ е първенец по купуване на гласове,“мъртви души“и корпоративен вот. Единствено Патриотичния фронт не купува гласове, коментира експертът.
Центърът за демографска политика и Демографски институт към Българка академия на науката и изкуствата /БАНИ /за пръв път изготвят изследване, което не само показва евентуалния вот за партиите, но и показва каква част от него е купен, корпоративен вот и каква част от него са“мъртви души“.Иванов разясни, че общият вот за ГЕРБ е 30,3%. От него 1,2 вот са“мъртви души“, 8,1%е корпоративен вот, 4,2% са купени гласове, а 16, 8% е същинският вот.
Общият вот за БСП е 22,5%. От него 1,0% е вот“мъртви души“, 6,2%е корпоративен вот, 3,9% са купени гласове, а 11, 4% същинският вот.
Общият вот за ДПС е 14,2%. От него 0,7 е вот“мъртви души“, 2,7%е корпоративен вот, 4,1% са купени гласове, 6,7 е същински вот.
Общият вот за Патриотичен фронт е 9,4 %. От него 0,3 % е корпоративен вот, 0,0 % купени гласове, 9,1 % е същинският вот.
Общият вот за Реформаторския блок е 6,2%. От него 1,8% е корпоративен вот, 0,2% са купените гласове, 4,2% е същинският вот.
Общият вот за ББЦ е 4,4%. От него 1,3% е корпоративен вот, 1,0% са купени гласове, 2,1% е същинският вот.
Общият вот за Атака е 3,3 %. От него 0,4 % е корпоративен вот, 0,2 % са купени гласове, 2,7 % е същинският вот.
Общият вот за АБВе 4,3%. От него 0,1% са мъртви души, 1,2% е корпоративен вот, 0,4% е купеният вот, 2, 6% е същинският вот.
Общият вот за друга партия остава общо 5,4%.
Според Петър Иванов големитепартии купуват най-много гласове, защото разполагат с най-много средства от държавни субсидии, сравнение с по-малките. Ако вотът беше само същински в парламента влизат само 5 партии, без купени гласове, корпоративни гласове и мъртви души. Ако прибавим и тях влизат 7 партии, обяви той.
Според изследването 3 милиона и 500 хиляди избиратели ще отидат до урните на 5 октомври. От тях същинският вот е 61%, купеният вот е 14%, корпоративният вот е 22%, а мъртвите души са 3%.
490 000 хиляди души купен вот, корпоративен вот - 770 000, 105 000 мъртви души. Тези параметри са безсрамно високи, според него. Гласове продължават да се купуват, категоричен е експертът.
Акад. Григор Велев от БАНИ тълкува, че винаги, когато има повече от 4 партии в парламента, се получава парламентарна нестабилност. Създават се условия за нелоялна конкуренция, която довежда до сериозни разминавания на законодателната дейност. По правило тогава се пристъпва към нови избери. Възможно е животът на новия парламент да бъде по-кратък, прогнозира още той.
Проф. Никола Алтънковот Центъра за демографска политика пък изтъкна тезата, че докато няма граждански контрол върху дейността на информационно обслужване, която брои гласове ще има съмнения за лоялността на изборните резултати.
При изследването са използвани - интегрална методика, анкетно проучване с 1342 души, тези резултати са били сравнени с още 10 агенции и една немска, контент анализ, фокус групи, динамичен анализ са използвали в изследването. /БГНЕС

Категория: Новини
Прочетен: 1811 Коментари: 0 Гласове: 2

Така желания избирател или грешката на политиците

 

През последните дни следя изявите на родните ни политици и техните предизборни ПР изяви в медиите. Направи ми изключително лошо впечатление описанието на идеалния за тях избирател или по-точно някой социолог е определил таргет групата по един изключително лош начин без особено да се замисли, защо тези хора не гласуват. И милите политици повториха написаното без да се замислят, колко обидно звучи за всички българи то. С няколко думи ще възпроизведа по памет техните описания: това са млади работещи хора около 30-те години до 40-те, които са икономически активни и плащат данъци. Това би трябвало да са хора със семейства и не лош икономически и социален статус, в голям процент образовани и социално активни. Това били “рискуващите и смелите хора”, защото тези над 40 години били друго поколение не толкова иновативно. Да видим Вие виждате ли нещо сбъркано в това определение знаейки къде живеем?!?!?!?

В голяма част хората около 30-те години се ограничават и не създават семейства, за да не изпаднат в икономически колапс и социална немилост трябвайки да издържат семейство и деца. А, това за България си еКауза пердута... Да, може би това са хора, които работят, но те са отправили поглед “навън” към Западна Европа, защото им е писнало да бъдат работещи бедни не можейки да живеят нормално, като покриват сами разходите си и имат жилище или да живеят под наем. Това са хора, които искат да са по-мобилни, но в БГ работата е в 3 големи града да не кажа, че всички вече използват София за трамплин към Терминал 1 и 2. Това са хора до голяма степен израснали в Демокрация или не помнят почти нищо от Комунизма и те искат да живеят тук и сега, а не както старото поколение с отложен старт, с поглед в бъдещето и когато “нещата ще се оправят”.  Те цял живот са слушали това от по-старото поколение, от политиците, от медиите от всички.

Социолозите насочиха политиците именно към онези избиратели, които не гласуват и искат да емигрират дали са 600 000 или 1 000 000 това ще го оставим на статистиката и на тези на които им е било платено да броят. Факт е, че това поколение гледа все още “Шоуто на Слави” и го цитира: “ Аз няма да гласувам докато не стане гласуването задължително”. На всички млади хора необвързани с партии и държавна работа им стана ясно, че да гласуват за малка партия, но гласът им да не отиде напразно не променя нищо. Тази игра е за големите партии, твърдия електорат, за държавните служители, за постовете, за хляба, за обеляването на тези хора, за богатите и можещи да си купят мъртви души партии, които говорят, че ще променят едни списъци вече 2 години. Факт е, че тази промяна не е удобна за никой, факт е, че и това не са хора, които са в чужбина... Проверката в списъка пред блока на всички избори е, че комшиите емигранти си стоят в обикновения списък и сигурно още се водят и в списъка по местоживеене в МВР. Така, че продължават да ни лъжат и да се оправдават левашката...

България е една пустееща, празна, незасята оставаща без народ земя и Държава територия . Пука ли му на някой!!! Как мислите?!?!?!А, издат избори и трябва да ни управляват хора на които им пука, хора които променят събитията и създават....хора, които!!!


Категория: Новини
Прочетен: 1319 Коментари: 2 Гласове: 1
Скъпи (бивши) колеги от БНБ и настоящи палячовци, престанете да пробутвате глупости за "изчезнали досиета" и "неизвестни кредитополучатели" за 3.5млрд. - това просто не е възможно:

1)     Кредитните досиета в една банка съдържат хартиени оригинали, но по-голяма част от важните документи се издават и/или регистрират от/в други институции - Годишен финансов отчет - Търговски регистър към Агенция по вписванията; Ипотеки - Имотен регистър към Агенция по вписванията; Скици на имоти - Кадастрален регистър към АГКК, Залози върху движими и недвижими активи, дялове и акции - Регистър на особените залози към МП, Пълномощни - Регистър на пълномощните към Камарата на нотариусите; Оценки на обезпечения – независими външни оценители посочени от банката; Оценки на апортни вноски – независими външни оценители определени от Агенция по вписванията.

2)     Голяма част от документите по един кредит минават през нотариус, където се пазят копия от тях. Разбира се, освен ако всички тези кредити не са отпускани без обезпечение от самото начало и сделките не са минавали въобще през нотариус... Но да оставим нотариусите за момент.

3)     Оригиналите на определени документи (напр. ипотеки) се пазят в банката разделно от текущите документи по кредитните досиета, в каси, за които има назначени материално отговорни лица, има описи и пр. Тези хора носят отговорност, подобна на тази на арестуваните касиерки.

4)     Всички документи от кредитните досиета се дигитализират (пратика още от преди 15 години), тъй като поне формално един кредит трябва да се разглежда от Кредитен съвет, както и да има налична информация в електронен вид, за нуждите и на Фронт офиса и на Бек офиса, за да бъдат вкарани в Банковата информационната система всички важни параметри на кредита. Конкретно в КТБ движението на документите по един кредит става през системата за електронно деловодство, която има отделен архив. Да не говорим, че всяка банка през 2014 година ползва и софтуер за оценка на риска (Credit Scoring), така че важните параметри на всички кредити ги има и там.

5)     Всяка банка изпраща автоматично към БНБ данни за ужасно много неща - кредитни експозиции, просрочия по кредити, депозити, данни за ликвидност и пр. Периодичността е различна, но ще се учудите, колко много неща се изпращат ежедневно и в БНБ се пази история на всички ключови параметри. Невъзможно е нещо да се "замаже" със задна дата...

6)     Всяка банка регулярно преминава през сериозни одити – задължително има структура "Вътрешен одит", която провежда текущ контрол и поддържа отделен архив; задължително има наета независима външна одиторска компания, която заверява годишните отчети и доклада на банката; има (предполагаемо) независим банков надзор от БНБ, който задължително не е само дистанционен, провежда проверки на място и разполага с всички документи. Всички контролни структури, вътрешни или външни, задължително правят извадка и копия от кредитните досиета, особено по големите експозиции, за да оценят състоянието на кредитния портфейл и рисковете. Всички тези структури и организации са длъжни да поддържат отделни архиви – и хартиени и електронни.

7)     Всички информационни системи във финансовата сфера имат архиви, както в банката (on-site), така и изнесени копия (off-site), още от времето на влизане в сила на изискванията по "Basel II". Не само за защита от аварии, ами за отчетност и проследимост. Съжалявам, но ако са унищожили и бекъпите, трябва да има масови арести...

8)     Всички кредити се регистрират в кредитния регистър - проста засечка между ЕИК-тата на кредитополучателите от там и ГФО-тата от НСИ или Търговския регистър ще покаже, дали фирмите, които са получили кредити, са ги осчетоводители, както и какви са тези фирми - от кога са създадени, каква им е историята, свързани лица ли са с КТБ (поне по документи, да не говорим, че по закон БНБ може да тълкува много широко термина "свързани лица"). Ако ви е много сложно - направете си абонамент за CIELA.com - там данните са дигитализирани като хората и има търсачка на свързани лица до четвърто ниво на свързаност.

9)     КТБ не е банка "Изток-Запад" с един (1) клон и двадесет (20) човека - за да се обслужат толкова много кредити, пък били те и "кухи", се изисква да се изготвят много вътрешни документи, да се разменят по мейл и през системите на банката и пр. Прекалено много хора трябва да са наясно, какво се е случвало, ако е имало унищожаване на информация, защото тази информация трябва да се унищожи на безброй много места - архив на клона, архив на централата, архив на юристите, архив на риск мендижмънта, архив на "Вътрешен одит", архив на външните одитори, архив на БНБ, информационна система на банката, вътрешните справочни (Business Intelligence) системи, системата за автоматизирана отчетност към БНБ и сътоветно склада за данни (Data Warehouse) на БНБ, Кредитния регистър и пр. и пр. Специално за триене на данни от банковата информационната система на КТБ и тези на БНБ - това може да стане ако се бърка директно в базите данни, но това значи и ИТ администраторите да са пределно наясно, какво е правено!

За мен има няколко възможни хипотези:

1)     Хипотеза 1 - Имало е много стройна организация и конспирация за замитане на следи, в която са участвали в продължение на месеци, десетки специалисти от най-различни области от КТБ, БНБ, външната одиторска компания и т.н. - десетки хора, които сега са скрити някъде (изнесени от България?), за да не изтече никаква информация...

2)     Хипотеза 2 - Като цяло в КТБ никога не са работели никакви нормални правила и процедури, не са ползвали информационни системи и електронна поща, всички кредити са отпускани с 2-3 подписа и без досиета, както и без обезпечения. Външната одиторска компания и БНБ никога не са стъпвали в банката, всичко е заверявано "на доверие". Това просто не може да е истина, но е хипотеза.

3)     Хипотеза 3 - Прокуратурата, службите и квесторите от БНБ, поемайки контрола над КТБ, са изнесли цялата документация, за да замажат следите на фирмите на Пеевски и други избрани политици, олигарси и пр. и изнудват хората, които знаят истината, да си траят, за да не изчезнат от тази земя.

4)     Хипотеза 4 - Извънземните са атакували КТБ и ние "зрителите на цирка" не сме разбрали...

При хипотези от 1 до 3 би следвало поне десетина човека от БНБ и няколко други организации да бъдат арестувани за престъпление по служба и "престъпна небрежност" (Gross Negligence), както и да се започне разследване на всички други институции и организации, които участват в процеса...

При доказване на хипотеза 4 мисля да поискам убежище на Плутон...

Васил Величков е бил директор "Информационни технологии" на ТБ "Хеброс" след нейната приватизация от Regent Pacific Group в периода 1999-2002г. През последните 15 години е ръководил и изпълнявал десетки проекти, свързани с информационни технологии във финансовата сфера и е участвал в проектите по създаване, развитие, интеграция и поддръжка на няколко национални електронни регистри - Търговския регистър към АВ, Имотния регистър към АВ и Кадастралния регистър към АГКК.

Заглавието е на редакцията
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/07/14/2343655_zashto_dokumenti_za_35_mlrd_lv_ne_mogat_da_se_izpariat/?ref=cheteno24

Категория: Новини
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.07.2014 23:14
Отива една бабичка в НАП да подава данъчна декларация. Служителката прочита докИмента и казва:
- Бабо, забравила си да пишеш тука какво работиш!
- Е па проститутка съм! - тутакси се отзовава с готовност бабата.
- Моля?!? Бабо, ти май не знаеш какво означава тази думичка. Не може да си проститутка - на тези години... - подсмихнала се служителката.
- Аааа, не, не! Изкарвам пари на магистралата, значи съм проститутка! - настоявала на своето бабата.
- Е, добре, хайде обясни ми какво точно правиш!
- Амиии... сутрин отивам на магистралата, избирам по-открито местенце - да се виждам отдалеч, па заставам там и чакам. Към 10 ч. идва едно хубаво момиче, младичко такова, с оскъдни дрешки и ми казва: "Бабо, мАни се оттука, че ми пречиш!". И ми дава 10 лева...

Категория: Новини
Прочетен: 1088 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: aparapunova
Категория: Новини
Прочетен: 71600
Постинги: 40
Коментари: 13
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930