Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 02:17 - Георги Ганев: Няма банка в света като ПИБ, която да удържи за 4 часа да изтеглят 800 млн.
Автор: aparapunova Категория: Новини   
Прочетен: 1320 Коментари: 1 Гласове:
0



Георги Ганев: Няма банка в света като ПИБ, която да удържи за 4 часа да изтеглят 800 млн.
Проблемът е защо прокуратурата не се самоарестува, предложи Румен Леонидов

Икономистът Георги Ганев е категоричен, че няма банка в света, която може да удържи на удара от трезорите й да бъдат изтеглени 800 млн.  само за няколко часа. " Това е световен рекорд!800 млн. лева са около 14 % от всичките срочни депозити. ПИБ  няма да работи в събота и неделя, но ще работи в понеделник., а дотогава тя има нужда да набере кешова наличност и да я изпрати по клоновете, за да могат да бъдат обслужени всички хора, затова всички да бъдат спокойни"

Атаката обаче не е била единствено срещу ПИБ. Тайнствени СМС за фалити са получили и вложители от други банки. 

"Няма никакво основание за притеснение. 11 млрд са готови в трезорите на БНБ, към тях от понеделник ще се прибавят още 3 млрд. от пласирани еврооблигации. Банковата ни система има високи ликвидни наличности. За психозата на хората, които обградиха банковите офиси на ПИБ голямо влияние изигра и изявлението на соц. депутата Антон Кутев, че втора банка се очаква да обяви фалит. 

Кои са сценаристите, които искат да подпалят банковия сектор у нас?

"Дори да не са едни и същи организаторите, тези, които участваха в атаката срещу КТБ, най-малкото те отвориха мястото за действие на тези, които участват в сегашната атака", смята икономистът. 

Държавата след като не успя да се справи с КТБ, някои реши да се прикачи към тази ситуация. Проблемът е защо прокуратурата не се самоарестува. Няма първо разследване, а направо арестуване. Кой вярва, че Йовчев ще разследва? Кой вярва на Иван Искров днес?

Знаем, че Пеевски има много да връща на КТБ, но той няма да ги върне, коментира от своя страна  писателят - бунтар Румен Леонидов.

Проблемът е политическата безтегловност, която отваря врати за хищнически проекти, изпадането в безтегловност на коалицията след изборите. Българската държава се остави да бъде завладяна от олигархичните кръгове. Антон Кутев допринесе за паниката днес с изказванията си вчера, продължи да анализира ситуацията Ганев.

България е близо до точката на незавръщане. Олигархията е другото лице на политиката. Една част от олигархията са хора с къс хоризонт, с мисъл вземи и бягай. Те знаят, че могат да бъдат фактор само тук и сега. Олигарсите са готови да продадат страната на всеки, коментира социологът Иво Христов.

Повтаря се нещо много важно - колкото пъти БСП се качва на власт толкова пъти хората излизат с камъни. ДПС смазва бившите си партньори , а утре ще се прегърне с ГЕРБ. Свалиха едно правителство, после ще свалят следващото, убеден е Леонидов.

Тя е длъжна да сменя партньорите си, за да покаже, че може да танцува, допълни го социологът.
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/23390-georgi-ganev-nyama-banka-v-sveta-kato-pib-koyato-da-udarzhi-za-4-chasa-da-izteglyat-800-mln.html





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. shtirlic - Сценаристите
29.06.2014 18:48
Сценаристите са банките, защото сега като се изтеглят парите няма да има лихви върху депозити, а ние знаем, че ЕЦБ вече обяви нулеви ставки по лихвите на депозитите. Отделно не вярваме, че толкова много пари действително са били изтеглени, това са надути балони, които се спихват за да бъдат надути нови. Единствените заинтересовани от ситуацията са самите банки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aparapunova
Категория: Новини
Прочетен: 71691
Постинги: 40
Коментари: 13
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930