Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 14:15 - Така желания избирател или грешката на политиците
Автор: aparapunova Категория: Новини   
Прочетен: 1313 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Така желания избирател или грешката на политиците

 

През последните дни следя изявите на родните ни политици и техните предизборни ПР изяви в медиите. Направи ми изключително лошо впечатление описанието на идеалния за тях избирател или по-точно някой социолог е определил таргет групата по един изключително лош начин без особено да се замисли, защо тези хора не гласуват. И милите политици повториха написаното без да се замислят, колко обидно звучи за всички българи то. С няколко думи ще възпроизведа по памет техните описания: това са млади работещи хора около 30-те години до 40-те, които са икономически активни и плащат данъци. Това би трябвало да са хора със семейства и не лош икономически и социален статус, в голям процент образовани и социално активни. Това били “рискуващите и смелите хора”, защото тези над 40 години били друго поколение не толкова иновативно. Да видим Вие виждате ли нещо сбъркано в това определение знаейки къде живеем?!?!?!?

В голяма част хората около 30-те години се ограничават и не създават семейства, за да не изпаднат в икономически колапс и социална немилост трябвайки да издържат семейство и деца. А, това за България си еКауза пердута... Да, може би това са хора, които работят, но те са отправили поглед “навън” към Западна Европа, защото им е писнало да бъдат работещи бедни не можейки да живеят нормално, като покриват сами разходите си и имат жилище или да живеят под наем. Това са хора, които искат да са по-мобилни, но в БГ работата е в 3 големи града да не кажа, че всички вече използват София за трамплин към Терминал 1 и 2. Това са хора до голяма степен израснали в Демокрация или не помнят почти нищо от Комунизма и те искат да живеят тук и сега, а не както старото поколение с отложен старт, с поглед в бъдещето и когато “нещата ще се оправят”.  Те цял живот са слушали това от по-старото поколение, от политиците, от медиите от всички.

Социолозите насочиха политиците именно към онези избиратели, които не гласуват и искат да емигрират дали са 600 000 или 1 000 000 това ще го оставим на статистиката и на тези на които им е било платено да броят. Факт е, че това поколение гледа все още “Шоуто на Слави” и го цитира: “ Аз няма да гласувам докато не стане гласуването задължително”. На всички млади хора необвързани с партии и държавна работа им стана ясно, че да гласуват за малка партия, но гласът им да не отиде напразно не променя нищо. Тази игра е за големите партии, твърдия електорат, за държавните служители, за постовете, за хляба, за обеляването на тези хора, за богатите и можещи да си купят мъртви души партии, които говорят, че ще променят едни списъци вече 2 години. Факт е, че тази промяна не е удобна за никой, факт е, че и това не са хора, които са в чужбина... Проверката в списъка пред блока на всички избори е, че комшиите емигранти си стоят в обикновения списък и сигурно още се водят и в списъка по местоживеене в МВР. Така, че продължават да ни лъжат и да се оправдават левашката...

България е една пустееща, празна, незасята оставаща без народ земя и Държава територия . Пука ли му на някой!!! Как мислите?!?!?!А, издат избори и трябва да ни управляват хора на които им пука, хора които променят събитията и създават....хора, които!!!





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. ivo1 - Как да стане всичко това?Да изберем ...
06.09.2014 15:50
Как да стане всичко това?Да изберем хора, които милеят за държавата и за избирателите си.Ами честно казано тия които ще избираме или не са българи или са купени! Та реално погледнато всички са клон на "БКП"Българската Капиталистическа Партия! Коя ат всичките тия партии защитава българските интереси и по един или друг начин не "ограбва"населението?!?
цитирай
2. aparapunova - какъв е същинският електорален избор без мъртви души и корпоративен вот
03.10.2014 01:40
http://aparapunova.blog.bg/novini/2014/10/03/.1301767
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aparapunova
Категория: Новини
Прочетен: 71373
Постинги: 40
Коментари: 13
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031